Using compubyte catalogue - Spares (Motor) only ! ! ! 4now

This forum is moderated and supported by Larissa; Takalani ; Hendry and BASit ; who will answer all your questions or queries. . .
Post Reply
larissa
Posts: 40
Joined: December 3rd, 2008, 11:44 am

Using compubyte catalogue - Spares (Motor) only ! ! ! 4now

Post by larissa » December 15th, 2008, 1:54 pm

Zaki, This new feature is best for parts and car accessories business.
In there you store the type of the car, model and parts for different car model.

Nothing has to be installed to use this if you already have a .Net POS software; all you do is set the parameter which indicates where the catalogue is on (drive letter) Paramater : 219 then . .

When doing your GRN(Good Receiving)/ or if you just viewing your stock, just press the F3 key from your keyboard to open the compubyte catalogue.

It also gives an option to capture pictures of everything that is stored.

if the picture you want already exist, just lick on the browse button, on the bottom-right next Close

Please note if you don't have the .net version or only the dos version or even if you have no version of CompuByte you can use the stand alone super catalogue downloadable from http://www.compubyte.co.za/updates downoad the file called cataloguesetup.exe - This program is not sold separately and has a monthly charge to keep the catalogue updated with latest cars etc

User avatar
bossalino
Posts: 35
Joined: March 8th, 2006, 8:56 pm

Catalouge

Post by bossalino » December 30th, 2008, 11:57 pm

Do we download this from the updates and how do we install it?

User avatar
basit
Site Admin
Posts: 197
Joined: May 17th, 2005, 8:10 pm
Location: Johannesburg South Africa
Contact:

The catalogue currently is only for Spare Shops !

Post by basit » December 31st, 2008, 3:51 pm

Sorry . . in the future we will have a customisable catalogue for other usage . . Parameter 219 you insert C

You can play around with it ; however the CAR MODEL etc will still be there :-)

User avatar
kufi
Posts: 10
Joined: July 12th, 2007, 8:00 pm
Location: Gaborone, Botswana
Contact:

Re: Using compubyte catalogue - Spares (Motor) only ! ! ! 4n

Post by kufi » January 22nd, 2009, 4:45 pm

Still strugglin' to use this feature...i can only see the sales/purchase GRAPH when i press F3 while viewing the stock..
Created a Folder in C: with name "jpeg"
and saved the pictures in thr....
what next ??
an nonobligatory step by step guide for this feature will be highly appreciated by IT Illiterate users like us.
Thanks.
larissa wrote:This new feature is best for parts and car accessories business.
In there you store the type of the car, model and parts for different car model.

When doing your GRN(Good Receiving)/ or if you just viewing your stock, just press the F3 key from your keyboard to open the compubyte catalogue.

It also gives an option to capture pictures of everything that is stored.

if the picture you want already exist, just lick on the browse button, on the bottom-right next Close.

User avatar
basit
Site Admin
Posts: 197
Joined: May 17th, 2005, 8:10 pm
Location: Johannesburg South Africa
Contact:

Manually inserting Pictures

Post by basit » January 22nd, 2009, 6:35 pm

In the new windows version or the old dos version ; all you do is insert the >1 or >22 etc next to the description of the part or in the catalogue field. Where 1 and 22 is the pictures name and the sign before the 1 is > (greater than)

Then in the \jpegs directory you insert your pictures (jpeg) which ,must match the 1 or 22 above.

Then in Dos you just call up the part then press F3 key and in windows .net version it auto shows.

Notes for dos users : You must have v.com in \programs and if no picture is displayed you may have a none standard video card.

Hope this helps .

User avatar
kufi
Posts: 10
Joined: July 12th, 2007, 8:00 pm
Location: Gaborone, Botswana
Contact:

Re: Manually inserting Pictures

Post by kufi » January 22nd, 2009, 7:38 pm

Thanx, That was prompt..!! :)

basit wrote:In the new windows version or the old dos version ; all you do is insert the >1 or >22 etc next to the description of the part or in the catalogue field. Where 1 and 22 is the pictures name and the sign before the 1 is > (greater than)

Then in the \jpegs directory you insert your pictures (jpeg) which ,must match the 1 or 22 above.

Then in Dos you just call up the part then press F3 key and in windows .net version it auto shows.

Notes for dos users : You must have v.com in \programs and if no picture is displayed you may have a none standard video card.

Hope this helps .

User avatar
kufi
Posts: 10
Joined: July 12th, 2007, 8:00 pm
Location: Gaborone, Botswana
Contact:

it worked...!!!

Post by kufi » January 23rd, 2009, 5:30 pm

Thanks , its workin now...!!

Post Reply

Return to “CompuByte POS .Net Frequently Asked Question (FAQ) (Only new windows .Net Version)”